Labanskolans korttidshem

Labanskolans korttidshem startade 1 februari 2001 och vänder sig till barn och ungdomar mellan 7-21 år med intellektuella funktionsnedsättningar. Barnen bor i grupper om fem på korttidsboendet en vecka från måndag till måndag. Labanskolans korttidshem ligger i en villa i Gamla Uppsala på Geres väg 16.

Personalen är handplockad och verksamheten genomsyras av Labanskolans kulturprofil genom ett nära samarbete mellan skolans och korttidshemmets personal. För varje boende upprättas genomförandeplaner, som utvärderas kontinuerligt tillsammans med boende och anhöriga.

Ambitionen är att skapa möjlighet att träffa kompisar och utveckla kompisrelationer, att finna och utveckla varje individs specialintresse samt bidra till ett aktivt och meningsfullt liv.

Bilder