Labanskolans korttidshem

Labanskolans korttidshem startade 1 februari 2001 och vänder sig till barn och ungdomar mellan 7-21 år med intellektuella funktionsnedsättningar. Barnen bor i grupper om fem på korttidsboendet en vecka från måndag till måndag. Labanskolans korttidshem ligger i en villa i Gamla Uppsala på Geres väg 16.

Personalen är handplockad och verksamheten genomsyras av Labanskolans kulturprofil genom ett nära samarbete mellan skolans och korttidshemmets personal. För varje barn/ungdom upprättas genomförandeplaner, som utvärderas regelbundet tillsammans med barn/ungdom och förälder/företrädare.

Ambitionen är att skapa möjlighet att träffa kompisar och utveckla kompisrelationer, att finna och utveckla varje individs specialintresse samt bidra till ett aktivt och meningsfullt liv.

Bilder