logga
 • bildsalenbildspel.jpg
 • korttidshusbildspel.jpg
 • labanskolan.jpg
 • skolflaggabildspel.jpg
 • topbildadamulrika.jpg
 • topbildamanda.jpg
 • topbilddavidlotta.jpg
 • topbildkallesusanne.jpg
 • topbildmartinlasse.jpg
 • topbildmikaela.jpg
 • topbildtheo.jpg
 • topbild_abbeaja.jpg

Föräldrar berättar

"Labanskolan var det självklara valet när Adam skulle börja skolan, eftersom musik är hans största intresse. När vi har velat aktivera eller intressera honom har vi alltid sjungit eller spelat musik. Under de 10 år som gått har hela familjen trivts mycket bra och alltid känt sig trygga med Labanskolan - speciellt på grund av den respekt och kärlek som alla, både elever och föräldrar, bemöts med på skolan."

Adam, Ulrika

adamulrika450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


"När vi flyttade till Uppsala gällde det att hitta en särskola där Mikaela fick goda möjligheter att utvecklas. Vi fick höra om Labanskolans inriktning på musik och drama, något som alltid intresserat Mikaela. När vi besökte skolan välkomnades vi av öppna, glada barn och engagerade vuxna. Nu går Mikaela sitt tredje år på Labanskolan och stortrivs. Mikaela har fått utveckla sina förmågor, särskilt inom det estetiska området, bild, sång, dans, scenvana, drama men även IT. Mikaela känner också att hon får möjlighet att påverka sin utbildning."

Helena, Mikaela

helenamikaela450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


"Vi sökte en skola med små klasser och kunniga i Tecken som stöd. Det blev besök på ett flertal skolor innan vi fann den lilla skolan med den stora öppna famnen. I en trygg hemliknande miljö möttes vi av härliga, glada barn som tecknade Välkommen!  Alexandra älskar musik, film och teater och stortrivs på skolan. Lärare och elevpedagoger gör ett fantastiskt arbete och har förmågan att locka fram och utveckla barnens styrkor och dolda talanger. Om du går på Labanskolan så vet du att du är betydelsefull. Du får hjälp att utvecklas och stråla som den stjärna du är."

Alexandra och Anne-Marie, mamma på Labanskolan

alexannm450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


När Abbe skulle börja i skolan var vi i familjen måna om att han skulle få en bra skolgång. Han började en ”vanlig” kommunal skola med en assistent, det gick inte alls bra. Vi sökte istället till en kommunal särskola, men det blev inte heller rätt då Abbe inte alls trivdes och gick bakåt i sin utveckling – förtvivlade sökte vi oss vidare. När vi besökte Labanskolan kände vi oss väl mottagna och förstod att vi hittat rätt skola. Nu har Abbe snart gått 9 år på Labanskolan och tack vare den professionella och engagerade personalen som alltid finns till hands, så har han blommat upp till en fantastiskt glad och påhittig kille.”
Abbe och Aya, syster på Labanskolan


abbeaya450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


"Vi sökte en skola som kunde erbjuda en trygg och pedagogiskt stimulerande miljö. En skola som inte ständigt utsätts för omorganisationer och nedskärningar. En grundsärskoleverksamhet som inte ska slås samman med andra och där eleverna inte riskerar att behöva bryta upp och byta skolmiljö genom kortsiktiga, kommunala beslut. Genom expertkontakter inom det specialpedagogiska området på riksplanet fann vi Labanskolan i Uppsala. Efter vårt första besök var valet enkelt, det blev flytt till Uppsala och skolgång i Labanskolan. Nu har det gått sex år sedan flyttlasset rullade in i Uppsala och det enda vi ångrar idag är att vi inte bytte skola tidigare."
Martin Fallhagen, elev i Labanskolans gymnasiesärskola och Lasse Nohrstedt, pappa till Martin.


martinlasse450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


"Sista året Sofia gick på dagis så fick vi tips om Labanskolan. Vi besökte Labanskolan och insåg att den inriktning och den pedagogik som de använde sig av där skulle passa vår dotter. Sofia har alltid gillat dans och musik. För mig och Eva var trygghet och individuell träning för Sofia viktig och det bedömde vi att hon skulle få på Labanskolan. Efter Sofias 10 år på skolan kan vi nu säga att det var rätt. Vi kan rekommendera Labanskolan till föräldrar som har barn med särskilda behov."
Christer, förälder på Labanskolan

sofiachrister2450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)"När Gustaw skulle börja skolan tittade vi på många olika skolor, och kände en stor oro när vi inte hittade någon som vi tyckte passade vår son
. Efter ett besök på Labanskolan kände vi på en gång att det var här han hörde hemma. Nu har Gustaw gått fjorton år på Labanskolan och med hjälp av välutbildad, engagerad personal med hjärtat på rätta stället har han utvecklats till en positiv och kreativ ung man. När man hälsar på känner man sig alltid välkommen - här är alla lika värda och det känns som att komma hem."
Anna-Karin, förälder på Labanskolan

annakaringustaw180450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)"Kalles skolframgång är en framgångssaga tycker vi som föräldrar!
Han utvecklas oerhört på skolan och har lärt sig saker som vi aldrig trodde var möjligt! Fantastisk pedagogik som stimulerar den enskilda eleven i en fin miljö. Personalen är de bästa och mest engagerade människor vi mött!"
Susanne, förälder på Labanskolan

kallesusanne450300

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


"I samma sekund som jag klev in på Labanskolan visste jag att det här var skolan för mitt speciella barn!

I och med att man har ett speciellt barn är det mycket att styra med, alltid är det något. Men vetskapen att man som förälder kan känna sig nöjd vad det gäller skolan är mer än guld värd, och att ens barn får kompisar och förebilder - det är stort. På Labanskolan finns det inga problem som inte kan lösas och alla får arbeta efter sin förmåga, ett himmelrike för alla barn med särskilt behov! Och deras föräldrar..."
Maud, förälder på Labanskolan

frlder_annons_amandamaud450
(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


 "Äntligen känns det rätt, det är som att komma hem! jublade jag och min fru första gången vi besökte Labanskolan. Valet av skola var naturligtvis avhängigt en god lärmiljö. Elevernas undervisning är anpassad till individens utvecklingsnivå, och Labanskolan skapar även motivation kring skolämnena genom att locka fram elevernas glädje och fantasi – vilket gjorde valet enkelt. Lärarna är kompetenta i både sitt bemötande av elever och föräldrar samt i att kunna stödja eleverna i deras inlärning, sociala samspel, intresse och svårigheter."
Henrik och Margrét, föräldrar på Labanskolan

frlderannons_theohenrik450

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)


"När jag och min man letade efter en skola åt vår son med Downs syndrom, ville vi naturligtvis ha det bästa för honom. När vi besökte Labanskolan kände vi på en gång att det här var skolan vi letat efter.  Här finns välutbildad, proffsig och engagerad personal med ett stort hjärta för barnen. Det är en varm, kärleksfull atmosfär med mycket glädje och kreativitet. På den här skolan är vi som en enda stor familj – här känner man sig alltid välkommen."

Lotta, förälder på Labanskolan.

 
frldrarannons_davidlotta

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

”Föreställ dig den där känslan av att hitta rätt. Som då man reser med tåg i Indien. När man äntligen har lokaliserat den rätta tågstationen, rusat längs ett otal oändligt långa perronger och till sist funnit sitt namn på en upptejpad passagerarlista utanför en av vagnarna. Knuffats ombord med jätteryggsäcken och sjunkit ner på galonsätet.
Alla ansikten runt omkring ler vänligt och man ler tillbaka och säger ”Hello” medan man torkar svetten ur pannan och pustar ut.

Samma känsla fyller mig på Labanskolan. Om och om igen. Känslan av att hittat rätt i livets villervalla. Atmosfären i tamburen, runt elever och vuxna som småpratande sitter och äter lunch, eller jobbar i klassrummen säger samma sak: Välkommen hit – kom som du är.

Labanskolan ser till helheten hos varje elev, uppmuntrar till samarbete där de hjälps åt utan att konkurrera. Och det viktigaste vid allt lärande: Man får ha roligt. Glädjen och humorn är de främsta ingredienserna för motivation. Men den nödvändiga motivationen kommer nyfikenheten att lära. Lusten att lära för livet och inte för skolan.”

Lasse Nohrstedt, förälder på Labanskolan

Labanskolan   -   Levertinsgatan 31    -   754 30 Uppsala   -   Tel: 018-505070   -   Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.