Föräldrar berättar om Labanskolan

"När det var dags att söka skola till Freja va det nån som sa: "Spana in Labanskolan!" Efter en titt på hemsidan va vi väldigt nyfikna på att få hälsa på och se skolan och träffa all personal! Efter första besöket på skolan så stod det skrivet i stjärnorna; Vi hade funnit Frejas "andra hem", det är just DÄR vi vill att hon ska spendera sina skoldagar!
Och samma känsla har vi fortfarande, hennes tid på skolan hittills har gjort att hon växt otroligt i sin personlighet och kommit långt i sin utveckling och hon visar stolt upp allt hon lär sig och allt hon gör, Freja älskar sin skola!
En annan trygghet för mig är att Freja kommer gå hela sin skolgång där, på samma underbara skola med samma underbara personal, fram tills hon går ut gymnasiet.
Engagemanget all personal har i sina elever är fantastiskt och hjärtat slår ett extra slag varje gång jag kliver in på skolan och blir bemött av så mycket glädje och kärlek, det är samma känsla som att komma hem til sin familj!"
Jenny, förälder på Labanskolan

FL 2

"Vi tycker att personalen på Labanskolan med stor kompetens, glädje och uppfinningsrikedom arbetar för att varje individ ska utvecklas efter sin bästa förmåga. Med hjälp av alla sinnen, drama och musik förmedlar de både teoretisk och praktisk kunskap. Daniel älskar sin skola och är trygg där, med sina kompisar och personalen. Vi föräldrar är så glada att vi upptäckte och valde Labanskolan för Daniels skolgång."
Catarina, förälder på Labanskolan

DBW2

"När jag och min man letade efter en skola åt vår son med Downs syndrom, ville vi naturligtvis ha det bästa för honom. När vi besökte Labanskolan kände vi på en gång att det här var skolan vi letat efter. Här finns välutbildad, proffsig och engagerad personal med ett stort hjärta för barnen. Det är en varm, kärleksfull atmosfär med mycket glädje och kreativitet. På den här skolan är vi som en enda stor familj - här känner man sig alltid välkommen."
Lotta, förälder på Labanskolan.

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

"Äntligen känns det rätt, det är som att komma hem! jublade jag och min fru första gången vi besökte Labanskolan. Valet av skola var naturligtvis avhängigt en god lärmiljö. Elevernas undervisning är anpassad till individens utvecklingsnivå, och Labanskolan skapar även motivation kring skolämnena genom att locka fram elevernas glädje och fantasi – vilket gjorde valet enkelt. Lärarna är kompetenta i både sitt bemötande av elever och föräldrar samt i att kunna stödja eleverna i deras inlärning, sociala samspel, intresse och svårigheter."
Henrik och Margrét, föräldrar på Labanskolan

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

"Vi sökte en skola som kunde erbjuda en trygg och pedagogiskt stimulerande miljö. En skola som inte ständigt utsätts för omorganisationer och nedskärningar. En grundsärskoleverksamhet som inte ska slås samman med andra och där eleverna inte riskerar att behöva bryta upp och byta skolmiljö genom kortsiktiga, kommunala beslut. Genom expertkontakter inom det specialpedagogiska området på riksplanet fann vi Labanskolan i Uppsala. Efter vårt första besök var valet enkelt, det blev flytt till Uppsala och skolgång i Labanskolan. Nu har det gått sex år sedan flyttlasset rullade in i Uppsala och det enda vi ångrar idag är att vi inte bytte skola tidigare."
Martin Fallhagen, elev i Labanskolans gymnasiesärskola och Lasse Nohrstedt, pappa till Martin.

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

"Kalles skolframgång är en framgångssaga tycker vi som föräldrar! Han utvecklas oerhört på skolan och har lärt sig saker som vi aldrig trodde var möjligt! Fantastisk pedagogik som stimulerar den enskilda eleven i en fin miljö. Personalen är de bästa och mest engagerade människor vi mött!"
Susanne, förälder på Labanskolan

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

”När Abbe skulle börja i skolan var vi i familjen måna om att han skulle få en bra skolgång. Han började en ”vanlig” kommunal skola med en assistent, det gick inte alls bra. Vi sökte istället till en kommunal särskola, men det blev inte heller rätt då Abbe inte alls trivdes och gick bakåt i sin utveckling – förtvivlade sökte vi oss vidare. När vi besökte Labanskolan kände vi oss väl mottagna och förstod att vi hittat rätt skola. Nu har Abbe snart gått 9 år på Labanskolan och tack vare den professionella och engagerade personalen som alltid finns till hands, så har han blommat upp till en fantastiskt glad och påhittig kille.”
Abbe och Aya, syster på Labanskolan

"Sista året Sofia gick på dagis så fick vi tips om Labanskolan. Vi besökte Labanskolan och insåg att den inriktning och den pedagogik som de använde sig av där skulle passa vår dotter. Sofia har alltid gillat dans och musik. För mig och Eva var trygghet och individuell träning för Sofia viktig och det bedömde vi att hon skulle få på Labanskolan. Efter Sofias 10 år på skolan kan vi nu säga att det var rätt. Vi kan rekommendera Labanskolan till föräldrar som har barn med särskilda behov."
Christer, förälder på Labanskolan

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

"När Gustaw skulle börja skolan tittade vi på många olika skolor, och kände en stor oro när vi inte hittade någon som vi tyckte passade vår son. Efter ett besök på Labanskolan kände vi på en gång att det var här han hörde hemma. Nu har Gustaw gått fjorton år på Labanskolan och med hjälp av välutbildad, engagerad personal med hjärtat på rätta stället har han utvecklats till en positiv och kreativ ung man. När man hälsar på känner man sig alltid välkommen - här är alla lika värda och det känns som att komma hem."
Anna-Karin, förälder på Labanskolan

”Föreställ dig den där känslan av att hitta rätt. Som då man reser med tåg i Indien. När man äntligen har lokaliserat den rätta tågstationen, rusat längs ett otal oändligt långa perronger och till sist funnit sitt namn på en upptejpad passagerarlista utanför en av vagnarna. Knuffats ombord med jätteryggsäcken och sjunkit ner på galonsätet.
Alla ansikten runt omkring ler vänligt och man ler tillbaka och säger ”Hello” medan man torkar svetten ur pannan och pustar ut.

Samma känsla fyller mig på Labanskolan. Om och om igen. Känslan av att hittat rätt i livets villervalla. Atmosfären i tamburen, runt elever och vuxna som småpratande sitter och äter lunch, eller jobbar i klassrummen säger samma sak: Välkommen hit – kom som du är.

Labanskolan ser till helheten hos varje elev, uppmuntrar till samarbete där de hjälps åt utan att konkurrera. Och det viktigaste vid allt lärande: Man får ha roligt. Glädjen och humorn är de främsta ingredienserna för motivation. Men den nödvändiga motivationen kommer nyfikenheten att lära. Lusten att lära för livet och inte för skolan.”

Lasse Nohrstedt, förälder på Labanskolan

(klicka på bilden för att se annonsen i fullformat)

Nyheter

skolskjuts & färdtjänst

Stadsbyggnadsförvaltningen beklagar de problem som uppstått ...
Läs mer