Bilder

Våren 2018!
Vi började vårterminen med Laban-galan där alla som ville fick komma fint klädda. Vi hade röda mattan, reportrar som intervjuade och fotograferade samt en ljuvlig tre rätters lunch. Här kan ni se bilder från vår gala.

Vårens temavecka behandlade fem stora religioner i världen. Vi tittade på deras traditioner och firanden, lyssnade på deras musik och dansade till samt hörde på deras sagor. Här är bilder från temaveckan.

Vi firade Downs syndrom och autism med en fest på skolan i mars. Vi lyssnade på tal, såg Laban Droppers musikvideo, fikade och gick runt på diverse roliga stationer. Här finns bilder från den trevliga lördagen. Det finns även en liten film från dagen på vår YouTube-kanal.

Vi fotograferade våra Sherborne-övningar på en dramalektion i april. Här finns bilder.

Som vanligt avslutade vi terminen genom att åka till Furuvik. Här finns en liten film från dagen.

Vi har också gjort egna musikvideos till alfabetet och till månadsvisan som ni kan se här.

Här är bilder och några filmsnuttar från läsåret 2017-2018.

Hösten 2017!
Vi startade upp höstterminen med en temadag. Där introducerade vi vårt läsårstema - Vatten. Bilder från dagen kan ni se här.

Som en del av vattentemat åkte vi till Biotopia och fick delta i vattenexperiment samt fiska upp intressanta saker ur vattnet, bilder finns här.

Vi har även haft en friluftsdag på bästa Tallkrogen och så här såg det ut. Här kan ni också se en film från dagen.

Terminen avslutades som vanligt med flera veckors övningar inför Julshowen som vi hade i vår dramasal den 8 och 9 december. Här kan ni se kort därifrån.
Ni kan även se en film med Julshowens Introlåt här, samt se en video till "En sjöman for...".
Om ni vill se ännu fler filmer så kan ni också titta på Nyhetsfilmen och Bäst i test-filmen som visades under Julshowen. Dessa har eleverna som valde att filma under Elevens Val skapat.

Våren 2017!
Under vårterminen 2017 har vi fortsatt med vårt tema: Världen. Vi hade en temavecka där vi dansade, sjöng, gjorde kläder, lagade mat och forskade om de olika världsdelarna. Se fler bilder från temaveckan här!

Under sportlovet var fritids öppet och de hade det mysigt i snön. Se bilder från sportlovet här!

Vi har även firat Downs Syndrom-dagen på det bästa sättet - med Laban Rockers och fika. Vi hade olika stationer på skolan där man t.ex. kunde göra egna armband, få ansiktsmålning, köpa lotter och fota sig i en photobooth. Se fler bilder från den dagen här!

Vi åkte till Furuvik som vanligt och tittade på de söta djuren och åkte karuseller. Alltid lika roligt! Bilder från Furuvik hittar ni här!

Eleverna i gr. D har gjort en egen vikingafilm som visades på Gamla Uppsala museum i juni. Den måste ni se! Här är länken till filmen på vår YouTube-kanal.

Vi avslutade såklart terminen med att ha en skolavslutning. I år tog tre av våra elever studenten så det var extra mycket firande! Se bilder från vår skolavslutning här! Ni kan också se en film med hälsningar från eleverna till studenterna här.

Julshow 2016!
Våra stjärnor skapade magi som vanligt när Tomtemor och Tomtefar försökte ta sig hem från semestern i Spanien under årets Julshow. Se fler bilder här.

Hösten 2016!
Under hösten har vi hittat på mycket spännande saker!
I september sprang vi alla Skoljoggen. Temat var djur så alla som ville klädde ut sig eller sminkade sig till olika djur. Se fler bilder här.

Hela skolan hade en friluftsdag på Tallkrogen i oktober där vi grillade korv och fick åka flotte ut på det lugna vattnet. Mäktigt i sambland med alla vackra höstfärger. Se fler bilder här.

Vi firade Halloween också. Alla som ville klädde ut sig, vi smaskade på läskigt fika och fick till och med besök av en riktigt eldslukerska! Se fler bilder här.

I december firade vi Nobeldagen på det bästa sättet - med tre-rätters middag! Alla kom i sina finaste kläder och vi hjälptes åt att förbereda kalaset på förmiddagen. På eftermiddagen experimenterade vi loss och vann till slut Nobelpris såklart! Se fler bilder här.

Läsåret 2015-2016!

Kroppstema
Här är några bilder från vårterminens kroppstema! Fler bilder kan du se här!

Fotovernissage
Eleverna i grupp B har under våren haft ett litet fototema på sina kommunikationslektioner. Var och en för sig har fotograferat det de ville och vi har sen gemensamt valt ut de finaste bilderna till ett fotovernissage. Se bilder från vernissagen på vår Facebook-sida!

Arkitekturtema
Under höstterminen 2015 hade vi på Labanskolan ett arkitekturtema. Vi åkte runt till olika stora byggnader i Uppsala och tittade / fotade för att sedan avbilda dessa byggnader på bildlektionerna. Vi arbetade även med byggnader och rum på flera olika sätt. Kolla vår Facebook-sida för fler bilder!
Grupp D gjorde även en informationsfilm om Domkyrkan inom temat. Se den här!

Labanloppis och café
På Labanloppis och Labancafé jobbar de som har daglig verksamhet hos oss. Sju glada loppisproffs tar emot dig om du kommer förbi mellan kl. 9.00 och 13.30 på vardagar! Se fler bilder på vår Facebook-sida!

Internationella Downs Syndrom-dagen 2016
Världens förmodligen bästa rockband, Laban Rockers, spelade äntligen sin nya låt "Vi är Laban" för en jublande publik när den Internationella Downs Syndrom-dagen firades på Labanskolan lördagen den 19 mars. Efter uppträdandet och några tal var det dags för korv och fika innan vi släppte ut ballonger i alla mäjliga färger. Fler bilder finns på vår Facebook-sida!

Idrottsdag
Alla Labanskolans elever och personal promenerade tillsammans till en idrottslokal i området. Där lekte vi filtleken, duktiga Tessa styrde ett hårt gympapass, vi yogade och "fallskärmade". Se fler bilder på vår Facebooksida! Det finns även en liten film från dagen på vår YouTube-kanal!

Friluftsdag
Den 9 mars åkte grupper C och D till Hammarskog. Vi hade turen att få med oss Kajsa från Uppsalas Naturskola. Hon visade oss bl.a. hur man kan kan tända eld på ett säkert sätt. Vi hade tur med vädret och hade en rolig och mysig dag tillsammans i skogen. Fler bilder finns på vår Facebooksida! Det finns även en film från dagen på Labanskolans YouTube-kanal!

Lucia/Julshow UKK Sönd 13/12 2015
Söndagen 13:e december gav eleverna och daglig verksamhet den årliga, färgsprakande Lucia/Julshowen för 5:e året i rad på Uppsala Konsert & Kongress. Inför en nästan fullsatt B-sal fick enseblem ta emot publikens jubel och stående ovationer. Se fler fotografier på vår Facebooksida! Se också reportaget som SVT Uppsala gjorde och som sändes på de regionala nyheterna samma kväll här.

Invigning av Café & Loppis Fred 27/11 2015
Fredagen den 27:e november invigde vi äntligen Labanskolans Café & Loppis! Vi började med några tal, klippte banden under fanfar och skålade tillsammans inomhus. Sedan var det öppet för försäljning på Caféet av toast, piroger, småpizzor, godbitar, kaffe, läsk men också kläder mm på Loppis. Tack alla ni som kom och firade tillsammans med oss! Se fler fotografier på vår Facebooksida!

Halloween Tisd 20/10 2015
I tisdags firade vi Halloween på skolan. Vi hade många förberedelser med tillverkning av gipsspöken, fladdermöss och läskigt fika. Vi lyssnade på spökhistorier och lekte Halloweenlekar. Se fler fotografier på vår Facebooksida!

Skolstart Tisd 18/8 2015
När höstterminen startade hade vi olika aktiviteter för att de nya och gamla eleverna skulle lära känna varandra, bland annat med Sherborneövningar. Vi grillade korv utomhus, målade på bollplanket och asfalten och avslutade dagen med fiskdamm. Se fler fotografier på vår Facebooksida!

Läsåret 2014-2015!

Lucia/Julshow UKK (Uppsala Konsert & Kongress), Sönd 14/12 2014
Elever och personal i daglig verksamhet gav den årliga Lucia/Julshowen på UKK. I showen sökte Tomtefar en barnflicka och deltog därför i programmet "Tomtefar söker barnflicka". Tomtefar fick endast två ansökningar till sin stora besvikelse men fick träffa Maria Montezami som han saknat sedan förra årets Lucia/Julshow. Direkt efter showen skyndade sig några ur personalen i daglig verksamhet ner till Stora Torget för att träffa programledarna i direktsändning för att överlämna 12 550 kr som vi samlat in. Se fler fotografier på vår Facebooksida!

Musikhjälpen - i glasburen 14/12 2014
Direkt efter den årliga Lucia/Julshowen på UKK söndagen 14/12 2014 skyndade sig några ur personalen i daglig verksamhet ner till Stora Torget för att träffa programledarna i direktsändning för att överlämna alla pengar vi samlat in till årets tema - HIV. Vi blev hänvisade att vänta i ett tält där en person kom och hämtade oss när det blev dags att gå in i glasburen, vi fick vänta en stund utanför dörren. Väl inne i glasburen fick Tommy berätta om Lucia/Julshowen och Tessan och Kristoffer fick framföra sin Tomterap. Efter det kramkalas och överlämning av alla pengarna - 12 550 kr! Se fler fotografier på vår Facebooksida.

Läsåret 2013-2014!

Kabaré med tema Indien, Tisd & Onsd 13-14/5 2014
Labanskolan avslutar läsårets tema solidaritet och Indien med att elever och daglig verksamhet ger Kabaré med tema Indien. Föreställningarna var gratis och insamling av frivilliga bidrag samlades in till förmån för barnhemmet och särskolan ISS (Intact Special School) i Indien. Se fler fotografier på vår Facebooksida.

Internationella Downs Syndromdagen, Lörd 22 mars 2014
Vi firade Internationella Downs Syndromdagen en dag i efterhand för att så många som möjligt skulle kunna vara med. Det hölls fina tal av Tessan, Martin, Amanda och Susanne (mamma). Susanne inledde sitt tal med att visa videon "Dear Future Mom" där personer med Downs Syndrom berättar för en orolig blivande mamma till ett barn med Downs Syndrom hur deras liv kommer att bli. Moa sjöng "Halleluja" och alla elever och daglig verksamhet sjöng till "Just the way you are" av Bruno Mars. Efter korv, fika och ansiktsmålning släppte vi tillsammans upp ballonger under hurrarop. Alla intäkter från försäljningen kommer oavkortat att gå till barnhemmet och särskolan i Indien - ISS (Intact Special School). Humana sponsrade med all korv och ballonger denna dag. Se fler fotografier på vår Facebooksida.

Temadag Holi (Hindusik Vårfest), Månd 10 februari 2014
Vi firade hinduernas vårfest Holi. Efter en inspirerande storsamling i dramasalen målade många varandra i ansiktet och förberedde sig på hur de skulle måla konstverket på skolgården. Man kunde använda pensel och stänka eller måla, använda fingrarna eller kvistar. Efter det var det fika på färgglada muffins - bakade av Tessan, Kristoffer och Martin. Dagen avslutades med Bollywooddans i dramasalen. Se fler fotografier på vår Facebooksida!

Lucia/Julshow, Sönd 8 december 2013 på UKK
Årets Lucia/Julshow gavs inför en nästan fullsatt salong! Se fler fotografier på vår Facebooksida.
Några kommentarer efter föreställningen: "Vad bra ni är!", "Jättebra show! Tack!", "FANTASTISKT!!!", "Äntligen dags för Er underbara Jul-och Luciashow!"

Nya Kabarén med tema Indien, Söndag 10 november 2013
Söndagen 10/11 gav Labanskolan årets nya Kabaré med tema Indien på Uppsala Konsert & Kongress.
Se fler fotografier på vår Faceboksida.

Kabaré, Onsdag 16 oktober 2013
Onsdagen 16/10 gav Labanskolan årets första Kabaré på Busigfestivalen i Gottsunda inför en nästan fullsatt salong!
Se fler fotografier på vår Facebboksida.

Besök från Indien, Onsdag 25 september 2013
Thomas Ebenezer, grundaren av särskola ISS i Indien, besökte Labanskolan. Vi överräckte bland annat de pengar vi samlat in under Modeshowen under Kulturnatten. Läs mer och se fler fotografier på vår Facebooksida.

Temadag Indien, Måndag 24 september 2013
Måndag 24 september 2013 hade vi en temadag om Indien. Vi började dagen med att lyssna på en mycket duktig tabla (trummor) - och citarspelare. Efteråt fick dom som ville titta närmare på instrumenten och prova tablas. Därefter fick alla gå runt till olika stationer och lyssna på en indisk saga/fabel, prova på yoga, prova bollywooddans och smaka på olika indiska kryddor och papadam (indiskt bröd). Temadagen avslutades med att Lasse föreläste om Indien och sina erfarenheter från den tid han var där och arbetade på särskolan ISS (Intact Special School, som vi för övrigt samarbetar med under detta läsår). Under föreläsningen fick vi besök av Conny-Ji, clownen Connys kusin från Indien och vi dansade tillsammans. En mycket lyckad dag!

Modeshow, Kulturnatten 14 september 2013
Under Kulturnatten i Uppsala, lördagen 14:e september 2013, hade Labanskolan en Modeshow där elever och brukare visade upp några av de kläder som finns i kostymförrådet.
Vi presenterade också detta läsårs tema solidaritet/Indien och det samarbete vi påbörjat med en särskola i sydöstra Indien. En insamling av frivilliga bridrag gjordes, och dessa kommer oavkortat att skänkas till särskolan i Indien. Vi fick ihop 2 411 kr!

Läsåret 2012-2013!

Studentexamen, Labanskolan 12 juni 2013
Onsdagen den 12 juni firade vi våra tre studenter som tog examen och de tre som gick ut grundsärskolan! Vi började med fika för att sedan förflytta oss in i dramasalen och lyssna på Labanbandet, tal och efter det var det betygs- och presentutdelning. Personalen skålade med studenterna i personalrummet medan alla stolta föräldrar och anhöriga väntade utanför på att studenterna skulle springa ut. Efter hyllningar och studentsången åkte de en nedcabbad biltur.

Internationella Downs Syndromdagen, Labanskolan 23 mars 2013
Se filmen på Tessans fina tal som invigde denna dag som vi firade i efterhand Lördagen 23 mars på Labanskolan.

Film på det gemensamma ballonguppsläppet som avslutade dagen.

Jul/Luciashow UKK 9 december 2012
Söndagen 9 december gav Labanskolan den fantastiska föreställningen Jul/Luciashow inför en fullsatt salong och fick ta emot stående ovationer!

Genrep Jul/Luciashow 6 december 2012
Torsdagen 6 dec hade eleverna genrep av Jul/Luciashowen inför några inbjudna skolklasser.

Nya Kabarén UKK 18 november 2012
Eleverna gav den nya Kabarén på UKK (Uppsala Konsert & Kongress) söndagen 18 november 2012

Nya Kabarén - Kulturveckan 15 november 2012
Äntligen har eleverna haft premiär på den nya Kabarén efter många veckors hård träning! Denna föreställning gavs på Labanskolan för en fullsatt salong, men ges även på UKK sönd 18 nov kl.16.00.

Modeshow och dikter - Kulturnatten 8 september 2012
Eleverna på Labanskolan har arbetat med miljö och hållbar utveckling. De har samlat in gamla, trasiga, fläckiga kläder och gett dem nytt liv. Dessa visades i en modern, fartfylld och inspirerande modevisning som varvades med att elevernas egenskrivna dikter presenterades på ett lite annorlunda vis under Kulturnatten 2012.

Läsåret 2011-2012!

Examensdagen 12 juni 2012
Tisdagen 12 juni firade vi våra 4 studenter, Amanda, Gustaw, Klas och Martin som tog examen!
Dagen började med att personalen och studenterna skålade i champagne innan de sprang ut kl.10.15 till alla som väntade utanför. Sedan fick de åka biltur i en cab och väl tillbaka på skolan bjöd föräldrarna på smörgåstårta och tårta. I dramasalen hölls det tal av såväl studenter, klasskompisar, föräldrar som rektor. Utdelning av betyg, blommor och presenter samt en diktsamling som alla elever jobbat med att skriva under hela vårterminen i ett ämnesövergripande projekt.

Årliga resan till Furuvik 8 juni 2012
Fredagen den 8 Juni åker alla på Labanskolan på den årliga Furuviksresan.

Invigning av Labanbussen 29 maj 2012
Tisdag 29 maj kl.13.00 invigdes Labanbussen som Gr 3 har byggt i ett ämnesövergripande projekt under läsåret. Gr 3 presenterar sitt projekt, klipper banden och skålar för bussen. Eleverna inviger med en första tur till Afrika.

Skräpplockardagen 4 maj 2012
Alla på Labanskolan deltog i år igen i Skräpplockardagen och städade området kring skolan och närområdet.

Konstutställningen "Jag i Uppsala" i Munin, onsd 18 april 2012
Nu finns konstutställningen "Jag i Uppsala" på plats i Uppsala Kommuns lokaler i Muninhuset på stan. Den kommer att hänga där tom 4 Juni, och besökare kan se utställningen varje vardag mellan kl.08.00 - 17.00.

Internationella Down Syndromdagen 21 mars 2012
Efter bildspelet öppnade dörrarna för den öppna hus dagen! Clowner som delade ut godis och skojade med  ästerna, några elever jobbade i kiosken och sålde bland annat hembakat fikabröd. Högläsning av elevernas egna  ikter i mysrummet av Mikaela och Amanda. Lina hade tagit med en av sina småhästar som alla fick rida gratis på. I dramarummet var det disco på eftermiddagen och delar av konstutställningen "Jag i Uppsala" fanns till beskådan  nder hela dagen.

Teater Blanca, Resenären, 13 mars 2012
Hela skolan ser teater Blancas uppsättning "Resenären" där Martin, en av våra elever, gör praktik och fick en liten roll.

Internationella kvionnodagen, 8 mars 2012
Vi uppmärksammade internationella kvinnodagen genom tre begrepp - "Alla är lika värda", "Alla behövs" och "Alla hjälper varandra". Vi började med storsamling i dramasalen där vi tittade på en powerpoint och pratade om dessa tre begrepp. Sedan dramatiserade personalen olika scener ur en berättelse som var underlag för diskussion. Eleverna delades sedan in i grupper och arbetade i tationer på olika sätt med dessa begrepp.

FUB årsmöte på Labanskolan, 7 mars 2012
När FUB hade sitt årsmöte på Labanskolan inleddes detta med att några av eleverna gav valda delar ur föreställningen Kabaré.

Temadag Samer, 10 feb 2012
Dagen började med en storsamling i dramasalen, där vi tittade på en kort film, ett bildspel om samer och Amanda läste en dikt om jojk. Efter det tittade vi på en del typiska saker samer använder. Eleverna arbetade sedan i olika stationer där de målade med de fyra samiska färgerna (blå, röd, grön, gul) t.ex. den samiska flaggan, grillande pinnbröd och smakade på renskav och hjortronsylt och provade att jojka sina namn.

Konstverk i Kvarnens skyltfönster, 2 feb 2012

Lucia/Julshow UKK sönd 11 dec 2011

Konstutställning "Jag i Uppsala", lokalerna och skolbesök

Vernissage "Jag i Uppsala" på Uppsala Konstmuseum, Slottet onsd 16 nov 2011

Reklamflyers Lucia/Julshow vid banderollen på stan fred 11 nov 2011

FUB-dag med bland annat ICA, Särvux, Irene Johansson, Yoga, Musik, diktläsning  lörd 29 okt 2011

Prisutdelning Kortfilmsfestivalen ung´s Affischtävling på Reginateatern månd 24 okt 2011

Ronja Gottsunda festival Busig onsd 19 okt 2011

Ronja UKK sönd 16 okt 2011

Besök av Bärby Brandstation månd 19 sept 2011

Kabaré UKK sönd 18 sept 2011

Läsåret 2010-2011!

Ronja UKK 9 april 2011

Friluftsdag i Hammarskog 31 mars 2011

10-års Jubileum 12 februari 2011

Nyheter

Julavslutning 21 dec 2022

Labanskolan har sin julavslutning kl.9.30-11.00 den ...
Läs mer

Julshow!

Åter på Labanskolans scen! En förtrollande ...
Läs mer

Aprendere Skolor förvärvar Labanskolan från 1 november 2022

Aprendere skolor bedriver verksamhet inom grundskola, ...
Läs mer

skolskjuts & färdtjänst

Stadsbyggnadsförvaltningen beklagar de problem som uppstått ...
Läs mer

Daglig Verksamhet

Om Daglig Verksamhet Hösten 2005 startades ...
Läs mer